Kene, insan, kedi köpek, koyun gibi canlıların derilerine tutunarak kan emen bir parazittir. Kan yolu ile çeşitli virüs ve bakteri taşıyan kene hastalık bulaştırır, son derece tehlikelidir. Kenenin bulaştırdığı en tehlikeli hastalık, KKKA(Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığıdır ve ölümcül sonuçlar doğurur.
Kene ısırdığı zaman ısırılan bölge hissedilmez bunun nedeni ısırma esnasında salgıladığı sıvıdır. Kan emme sırasında kenenin salgıladığı sıvı kanın pıhtılaşmasını engellerken aynı zamanda ısırılan bölgenin hissedilmemesini sağlar. Vücudunuza yapışan kene kendini belli etmeden 3-4 gün boyunca vücudunuzda kalabilir.
Şiddetli kaşıntı ile ortaya çıkan kene ısırığı belirtisinde çok dikkat olmak gerekir. Farkında olmadan kaşınırken vücuda yapışmış şekilde olan kenenin kafasını koparabilirsiniz. Kafası kopan kene midesinde bulunan kanı geriye boşaltarak bakteri ve virüsleri bulaştırabilir. Böyle bir durumda mutlaka sağlık merkezine gidilmelidir.
Genellikle kırsal alanlardan ve hayvanlardan bulaşan kene, vücudunuza yapıştığında kendiniz çıkartmayın en yakın sağlık kurumuna gidip doktor tarafından çıkartılmasını sağlayın. Kene ısırmasından sonra virüsün vücuda girmesi ile oluşan KKKA hastalığının belirtileri genellikle 3-4 gün içinde ortaya çıkıp 2 haftaya kadar uzayabilir. Isırılan kişide 2 hafta süreyle ateş, halsizlik, baş ağrısı, vücut ağrısı, kusma, bulantı, ishal, burun kanaması ve cilt altında kanama odakları oluşur. Bu belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden hastaneye başvurulması gerekir.
İnsanlara zarar veren kene ile mücadelede kene ilaçlama uygulaması yaptırmak gerekir. İlaçlama şirketimizde kene ilaçlama eğitimi almış, personellerimiz tarafından etkili ilaçlar ile 7/24 ilaçlama hizmeti sunulmaktadır.